Cara Menjilat, Mengulum Dan Menghisap Zakar – Panduan Malam Pertama

Ramai bakal isteri yang masih tercari-cari bagaimana untuk mengulum, menjilat dan menghisap zakar bakal suami pada malam pertama.

Tetapi, ramai juga wanita yang menganggap perbuatan ini sebagai jijik dan tidak sesuai dilakukan ketika persetubuhan. Agak merugikan jika anda tergolong di dalam golongan kedua.

Perbuatan seks oral kepada suami, atau dikenali juga sebagai blowjob/fellatio adalah teknik bersetubuh yang akan memberi nikmat yang luar biasa kepada suami.

Teknik ini juga boleh meningkatkan ghairah suami ke tahap yang lebih tinggi. Bagi lelaki, wanita kelihatan begitu seksi ketika menjilat, mengulum dan menghisap zakar mereka.

Menjilat mengulum dan menghisap zakar suami pada malam pertama

Kenapa Perlu Menjilat, Mengulum Dan Menghisap Zakar Suami Pada Malam Pertama

Boleh dikatakan majoriti lelaki ingin isteri mereka melakukan blowjob kepada kemaluan mereka. Aktiviti ini adalah salah satu cara yang berkesan untuk buat mereka lebih bernafsu dan terangsang.

Kadang-kala lelaki gugup ketika malam pertama. Walaupun mereka kelihatan yakin dan bersedia, tetapi hakikatnya mereka juga seperti anda – risau prestasi pada malam pertama perkahwinan tidak dapat memuaskan isteri.

Lelaki juga gugup dan risau dengan prestasi mereka pada malam pertama, bukan hanya wanita. Click To Tweet

Akibatnya ada suami yang tidak dapat mencapai puncak prestasi mereka. Contoh yang paling dekat ialah zakar tidak keras sepenuhnya pada malam pertama.

Melakukan seks oral adalah salah satu cara untuk menyelesaikan masalah ini. Dengan menghisap zakar suami, secara tidak langsung anda dapat menghilangkan perasaan gugup suami dan buat zakar beliau benar-benar tegang dan bersedia.

Secara tidak langsung, anda menunjukkan anda ikhlas untuk sama-sama memberi nikmat dalam mengharungi malam pertama anda berdua.

Sebelum Menghisap Zakar Suami

Perkara utama yang perlu dititik-beratkan sebelum anda melakukan seks oral kepada suami adalah faktor kebersihan.

Walaupun zakar lelaki bukanlah sesuatu yang kotor atau jijik, kebersihan perlu diutamakan.

Pastikan anda berdua membersihkan diri terlebih dahulu sebelum mengharungi malam pertama. Jangan jadikan keletihan atau kesibukan pada siang hari sebagai alasan untuk tidak membersihkan diri sebelum aktiviti di ranjang.

Gunakan pembersih seperti sabun atau gel mandian untuk memastikan kemaluan suami benar-benar bersih. Bahan-bahan ini juga secara tak langsung boleh buat zakar suami berbau harum dan lebih mengundang.

Cara Menjilat, Mengulum dan Menghisap Zakar

Secara ringkas, perbuatan blowjob/fellatio boleh dibahagikan kepada tiga kategori utama – menjilat, mengulum dan menghisap zakar.

Perbuatan ini selalunya dilakukan mengikut turutan untuk membina ghairah suami secara berperingkat.

Ramai wanita yang tak tahu perkara ni dan melakukan seks oral kepada suami secara tangkap muat – iaitu tidak mengikut turutan.

Ini tak menjadi masalah sekiranya anda berpengalaman, dan tahu apa yang anda lakukan. Tetapi sekiranya ini adalah perbuatan seks oral pertama anda, lebih afdal sekiranya anda menggunakan teknik mengikut turutan yang betul.

Sebelum mula menjilat, mengulum dan menghisap zakar suami, jangan lupa permainan foreplay anda berdua. Jangan terus menuju ke zakar suami – nampak sangat gelojoh. Saya telah menulis tentang betapa pentingnya teknik foreplay pada tip sebelum ini. Klik untuk membaca kenapa foreplay penting untuk keharmonian rumahtangga.

Memilih Posisi Seks Oral Yang Sesuai

Memilih posisi yang sesuai untuk seks oral sangat penting. Posisi yang sesuai bukan sahaja boleh memberi keselesaan kepada anda dan suami, tetapi juga boleh memberi impak maksimum kepada perbuatan seks oral anda.

Saya telah menulis panjang lebar tentang posisi yang sesuai untuk seks oral. Klik di sini dan baca dahulu tip tersebut sebelum anda meneruskan pembacaan.

Langkah-langkah Menjilat, Mengulum dan Menghisap Zakar

1. Menjilat Zakar

Sebelum anda mengeluarkan lidah dan menjilat zakar, belai dahulu zakar suami dengan tangan. Dalam erti kata lain, lakukan handjob pada zakar.

Handjob, atau dalam bahasa mudah adalah melancap zakar suami dengan tangan anda. Genggam zakar suami dengan lembut, dan gerakkan tangan anda ke depan dan belakang – perlahan-lahan.

Anda juga boleh membuat suami lebih ghairah dengan bermain-main pada buah zakar suami. Gunakan tangan yang sebelah lagi. Genggam buah zakar suami, dan ramas dengan lembut. Jangan terlalu kuat, nanti senak pula suami.

Dalam masa yang sama, cium kepala zakar dengan lembut. Tidak semestinya lama, cukup sekadar sebagai isyarat kepada suami bahawa anda ingin melakukan lebih.

Lancap zakar suami sehingga anda rasakan zakar beliau sedikit tegang. Tidak harus lama di sini kerana anda ingin merangsang zakar beliau sepenuhnya dengan mulut anda.

Setelah anda rasa beliau bersedia, hentikan pergerakan tangan anda tetapi jangan lepaskan genggaman. Jilat zakar suami dengan lembut dan bernafsu.

Jika tak bernafsu atau masih risau, berlakonlah sebagai anda bersungguh-sungguh untuk melakukannya. Jangan tunjukkan kepada suami seperti anda tak ikhlas dan terpaksa. Hilang mood suami nanti.

 2. Mengulum Zakar

Apabila anda telah selesa menjilat zakar suami, teruskan pula dengan mengulum zakar beliau.

Langkah kedua ini (mengulum zakar) juga dilakukan dengan perlahan-lahan. Buka sedikit mulut, kepamkan bibir dan masukkan kepala zakar suami ke dalam mulut.

Awas, jangan kulum zakar suami dengan gigi! Lakukan seperti anda mengulum ais krim kegemaran anda, tanpa menggigit.

Jangan hisap lagi, kulum dahulu sehingga anda selesa. Tangan anda masih lagi menggenggam zakar  suami.

Anda boleh merehatkan tangan, atau anda boleh kembali melancap zakar suami semasa anda mengulum. Terpulang kepada anda.

Jika anda memilih untuk kembali melancap zakar suami, lakukan juga dengan perlahan-lahan.

Teruskan mengulum zakar beberapa ketika sehingga anda rasakan zakar beliau telah keras dan tegang.

3. Menghisap Zakar

Sekarang sudah tiba masanya untuk anda mula menghisap zakar suami. Masukkan mulut anda sedikit dalam kepada zakar. Tetapi jangan terlalu dalam. Buat mengikut keselesaan anda.

Ramai wanita yang membuat kesilapan dengan memasukkan mulut terlalu dalam. Akibatnya mereka berasa mual dan hendak muntah.

Dalam atau tidak sebenarnya tidak penting. Yang penting ialah teknik menghisap zakar yang anda lakukan.

Buat gerakan naik turun pada zakar. Kawal gigi anda, pastikan tidak bersentuh dengan zakar.  Seperti biasa, mulakan dengan perlahan-lahan.

Anda boleh menyedut zakar untuk menambah nikmat kepada suami. Tidak terlalu kuat, sedang-sedang sahaja. Anda juga boleh melancap zakar dan bermain-main dengan buah zakar suami semasa menghisap.

Salah satu teknik yang boleh anda lakukan ketika menghisap zakar adalah menekan tangan pada pangkal zakar suami. Gerakan ini akan buat zakar suami lebih panjang dan tegang – memudahkan anda untuk menghisap zakar beliau.

Apabila anda sudah selesa, hisap zakar suami dengan lebih laju. Sekarang sudah pasti zakar beliau telah tegang sepenuhnya.

Teruskan menghisap sehingga suami tak tahan dan ingin ejakulasi atau klimaks.

Tetapi, adakah anda ingin membuat suami klimaks dengan seks oral, atau melakukan seks oral sekadar foreplay untuk bersetubuh?

Buat Suami Klimaks Dengan Seks Oral atau Tidak?

Jawapannya ialah terpulang kepada anda berdua. Kebanyakan pasangan memilih seks oral hanya sebagai foreplay untuk membuat pasangan mereka ghairah dan benar-benar terangsang.

Perbuatan ini sering dilakukan sebelum bersetubuh untuk memastikan pasangan mereka benar-benar bersedia untuk berjimak.

Sebagai contoh, isteri menghisap zakar suami untuk buat zakar suami benar-benar tegang dan keras. Suami pula menjilat faraj isteri untuk buat isteri benar-benar bernafsu, faraj isteri basah dan bersedia untuk ditembusi zakar.

Ada pula pasangan yang memilih seks oral sebagai aktiviti seks untuk menggantikan hubungan seks. Contohnya apabila isteri sedang haid dan tidak dapat melayan suami dengan bersetubuh.

Isteri akan menghisap zakar suami sehingga beliau klimaks sebagai salah satu untuk memuaskan suami dan menunaikan tanggungjawab batin sebagai seorang isteri.

Sebagai permulaan pada malam pertama anda berdua, lebih sesuai sekiranya anda memilih seks oral sekadar untuk membuat zakar suami tegang dahulu. Saya khuatir sekiranya anda buat suami klimaks dengan seks oral, beliau sudah tidak berupaya lagi untuk bersetubuh selepas itu.

Lelaki mengambil masa yang agak lama untuk kembali ghairah dan bernafsu berbanding wanita.

Apa Nak Buat Selepas Menghisap Zakar Suami?

Ramai isteri keliru apa yang perlu dilakukan selepas menghisap zakar suami. Anda berdua boleh memilih untuk terus bersetubuh, atau minta suami pula yang lakukan seks oral kepada alat sulit anda.

Bergantung kepada cita rasa dan ghairah anda berdua. Ada wanita yang menjadi sangat bernafsu dan ghairah apabila mereka melakukan seks oral kepada suami. Dalam erti kata lain faraj mereka basah dan mereka telah bersedia sepenuhnya untuk disetubuhi suami tanpa perlu rangsangan tambahan.

Tetapi, ada pula wanita yang sukar untuk terangsang hanya dengan melakukan seks oral kepada suami. Mereka perlukan rangsangan tambahan selepas itu.

Jika anda tergolong di dalam golongan wanita pertama, anda boleh memilih untuk terus bersetubuh, atau meminta suami untuk menggomol faraj anda terlebih dahulu.

Dan, jika anda tergolong dalam golongan wanita ke dua, saya nasihatkan minta suami rangsang anda dengan seks oral terlebih dahulu sebelum bersetubuh.

Latihan Sebagai Persediaan Untuk Seks Oral Kepada Suami

Practice makes perfect. Ini adalah peribahasa Inggeris yang boleh diguna pakai untuk menyempurnakan teknik seks oral anda.

Anda boleh berlatih melakukan teknik menjilat, mengulum dan menghisap zakar suami dengan menggunakan bantuan buah-buahan seperti pisang atau terung. Jangan ketawa.

Walaupun kaedah latihan ini kelihatan agak kelakar, ini adalah salah satu cara terbaik untuk anda memahirkan diri dengan teknik seks oral supaya tiada masalah yang timbul pada malam pertama anda kelak.

Cuma pastikan anda berseorangan ketika mencuba latihan ini.

Belajar Teknik Seks Oral Advance

Walaupun tip kali ini agak panjang, sebenarnya ini cuma sekelumit daripada ilmu seks oral yang boleh anda pelajari.

Saya telah menulis dengan panjang lebar tentang seks oral pada panduan E-buku Seni Seks Oral. Panduan ini adalah ilmu lengkap bagaimana untuk melakukan seks oral dengan cara terbaik dan sempurna.

Jika anda benar-benar serius untuk memuaskan suami pada malam pertama, jangan teragak-agak untuk mendapatkan panduan Seks Oral. Panduan ini diberikan dengan Pakej Ciuman Mutlak yang boleh anda dapatkan melalui link di bawah.

Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana puaskan suami sepenuhnya pada malam pertama

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Tip Berkaitan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dapatkan Tip Terbaru Terus ke Email Anda!

Masukkan Email anda di bawah dan dapatkan setiap tip terbaru terus ke inbox anda.