5 Posisi Seks Oral Terbaik – Anda Berdua Perlu Cuba

Seks oral adalah antara salah satu teknik seks yang digemari oleh pasangan suami isteri. Selain digunakan semasa foreplay, teknik ini juga boleh buat pasangan puas tanpa bersetubuh.

Malah ada pasangan yang mengatakan mereka lebih menggemari seks oral berbanding bersetubuh. Menurut mereka seks oral lebih mengasyikkan, dan memberi lebih nikmat, terutama sekali kaum wanita.

Posisi seks oral

Ini tidak menghairankan kerana teknik seks oral yang dilakukan dengan betul boleh menjelajah setiap zon erotik pada alat sulit wanita, berbanding bersetubuh.

Jika anda berdua masih belum pernah mencuba seks oral dalam aktiviti seks anda berdua, sekarang adalah masa terbaik untuk memasukkan seks oral sebagai salah satu ‘skill’ yang wajib anda berdua lakukan dalam hubungan seks.

Jika anda masih samar-samar bagaimana nak melakukan seks oral, anda boleh baca tip seks oral yang telah saya tulis sebelum ini, buat suami mahupun isteri. Klik di sini untuk tip seks oral untuk suami atau klik di sini untuk panduan seks oral buat isteri.

Posisi Seks Oral Terbaik

Seperti juga bersetubuh, posisi memainkan peranan yang sangat besar ketika melakukan seks oral. Posisi seks oral yang sesuai bukan sahaja boleh membuat anda berdua selesa, tetapi juga boleh menentukan sama ada anda berdua mencapai nikmat sepenuhnya atau tidak.

Oleh itu, kali ini saya beri 5 posisi seks oral terbaik untuk anda berdua cuba.

1. Posisi duduk

posisi seks oral posisi duduk

Ini adalah posisi seks oral yang dicipta khas buat isteri.

Suami berbaring, dan isteri perlahan-lahan meletakkan kemaluan beliau mulut suami. Suami boleh menggunakan bibir dan lidah untuk memuaskan isteri.

Pada posisi ini, isteri mengawal sepenuhnya, dan beliau boleh menentukan bagaimana beliau ingin meletakkan alat sulit beliau pada mulut suami.

Jika isteri ingin sedikit ‘daring’, beliau boleh melakukan ‘hand job’ kepada suami pada posisi ini.

2. Posisi berdiri

Posisi seks oral posisi berdiri

Posisi seks oral ini pula sangat sesuai untuk isteri melakukan seks oral kepada suami, dikenali sebagai ‘fellatio’ atau ‘blow job’.

Suami berdiri dan isteri berlutut di hadapan suami. Isteri boleh mula membelai suami dengan ‘hand job’, dan teruskan dengan ‘blow job’.

Suami boleh menggalakkan isteri dengan memegang kepala isteri sambil mengikut gerakan kepala isteri semasa isteri melakukan ‘blow job’. Suami juga boleh menggerakkan pinggul selari dengan gerakan kepala isteri.

3. Posisi klasik

Posisi seks oral posisi klasik

Ini adalah posisi yang boleh dilakukan oleh kedua-dua pasangan. Posisi ini dinamakan posisi klasik kerana ini posisi yang terkenal, dan boleh dikatakan pernah dicuba oleh setiap pasangan untuk seks oral.

Suami lebih selesa meluruskan kaki ketika isteri melakukan ‘blow job’, dan isteri pula boleh mengangkat kaki semasa suami melakukan ‘cunnilingus’.

Posisi ini juga sangat santai dan memudahkan isteri puas sehingga klimaks.

4. Posisi doggy

Posisi seks oral posisi doggy

Posisi doggy adalah antara posisi seks atau posisi bersetubuh yang terkenal. Tetapi jangan ingat posisi doggy hanya sesuai digunakan untuk bersetubuh.

Posisi doggy juga boleh digunakan sebagai salah satu posisi seks oral yang hebat. Click To Tweet

Pada posisi ini isteri memberi akses sepenuhnya untuk kemaluan beliau kepada suami. Suami boleh sedikit kreatif dengan menggunakan tangan selain mulut dan lidah untuk membuat isteri puas.

5. Posisi 69

Posisi seks oral posisi 69

Ini adalah posisi yang digemari oleh kebanyakan pasangan untuk sesi seks oral. Posisi seks oral ini mempunyai banyak kelebihan. Antara kelebihan utama ialah suami dan isteri boleh memuaskan pasangan mereka dalam masa yang sama.

Posisi ini juga tidak terbatas kepada seks oral. Suami boleh menggunakan jari selain daripada bibir dan lidah, dan isteri pula boleh menggunakan tangan sebagai sokongan ketika melakukan ‘blow job’.

Selalunya pada posisi ini suami akan berbaring manakala isteri berada di atas suami. Tetapi ini bukanlah wajib. Boleh sahaja anda berdua menukar posisi. Kali ini biar isteri berada di bawah, dan suami pula berada di atas.

Jika anda berdua berasa letih, tetapi masih meneruskan seks oral, ubah kedudukan ke arah sisi. Anda masih boleh teruskan puaskan pasangan dalam keadaan yang lebih rehat.

Anda juga boleh menukar posisi pasangan tanpa had ketika melakukan posisi seks oral 69 untuk memberi variasi dan pengalaman baru pada sesi seks oral anda berdua.

Tingkatkan Nikmat Seks Oral

Seks oral adalah teknik seks yang sangat hebat, jika dilakukan dengan betul. Seks oral itu sendiri dianggap sebagai seni, dan semua pasangan perlu tahu teknik melakukan seks oral dengan betul.

Teknik yang betul bukan sahaja boleh membuat pasangan bersedia untuk bersetubuh, tetapi telah dibuktikan boleh membuat pasangan puas sehingga klimaks.

Anda perlu belajar bagaimana untuk melakukan seks oral dengan teknik yang betul. Bagaimana untuk menggunakan bibir, lidah dan jari anda untuk puaskan pasangan.

Saya telah menulis dengan lengkap tentang seni seks oral dan telah dibukukan dalam bentuk E-buku Seni Seks Oral. E-buku ini diberikan sebagai bonus percuma dengan Pakej Ciuman Mutlak.

Ada perlu dapatkan panduan ini sekiranya anda serius untuk buat pasangan anda puas dengan seks oral. Jangan abaikan teknik seks yang ini kerana teknik ini sangat hebat jika dilakukan dengan betul.

Klik di sini untuk mendapatkan panduan Seni Seks Oral percuma bersama Pakej Ciuman Mutlak.

Facebook
Google+
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Tip Berkaitan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dapatkan Tip Terbaru Terus ke Email Anda!

Masukkan Email anda di bawah dan dapatkan setiap tip terbaru terus ke inbox anda.