Kemaluan Wanita Apa Yang Perlu Anda Tahu, A to Z

Anda ingat semua kemaluan wanita sama?  Semestinya tak!

kemaluan wanita

Kemaluan Wanita Tak Sama

Bentuk dan saiz kemaluan wanita adalah berbeza untuk setiap individu, sama seperti anggota tubuh yang lain. Malah boleh dikatakan sukar untuk menentukan apakah bentuk kemaluan wanita yang ‘normal’ kerana faktor ini. Oleh itu kerana keunikan ini, setiap kemaluan wanita di anggap normal sekiranya tidak terdapat sebarang kecacatan atau anomali, yang selalunya adalah kes-kes yang terpencil.

Kemaluan Isteri

Kepada para suami pula, ada tak yang telah tahu apakah bahagian-bahagian yang terdapat pada kemaluan isteri anda? Atau anda tak pernah ambil tahu pun perkara ini dan hanya tahu menggomol kemaluan isteri?

Janganlah sampai tak ambil tahu langsung. Lebih tinggi ilmu pengetahuan anda berhubung seks, lebih mudah anda dapat memberikan kepuasan kepada isteri anda ketika berasmara.

Bahagian-bahagian Kemaluan Wanita

Kali ini saya akan berikan penjelasan terperinci berhubung bahagian-bahagian pada kemaluan wanita.

Harap maaf saya tidak sertakan paparan gambar yang berkaitan bahagian-bahagian pada kemaluan wanita kerana ini mungkin akan menyinggung perasaan sesetengah pihak yang ekstremis.

Walau bagaimanapun saya akan cuba memberi penerangan terbaik berhubung bahagian-bahagian pada kemaluan wanita ini untuk memudahkan pemahaman anda.

Faraj (Vulva)

Faraj atau dikenali sebagai Vulva adalah bahagian luaran kemaluan wanita. Maksudnya bahagian permukaan kemaluan wanita adalah faraj.

Ini bermakna faraj adalah cuma bahagian luaran kemaluan wanita, dan bukan kemaluan tersebut secara keseluruhan.

Pada faraj terdapat bahagian-bahagian yang seperti tundun(pubic mound), bibir luar(labia majora), bibir dalam(labia minora), biji kelentit(clitoris), dan lubang kepada salur kencing(urethra) dan lubang faraj(vagina).

Boleh dikatakan setiap bahagian pada faraj adalah zon erotik untuk setiap wanita dan boleh dirangsang untuk meningkatkan nafsu syahwat. Walau bagaimanapun, setiap bahagian pada faraj mempunyai tahap rangsangan yang berbeza bergantung kepada individu.

Secara mudah, seseorang wanita mungkin amat sensitif pada bibir luar berbanding bibir dalam, dan sebaliknya.

Sekali lagi, jangan keliru antara faraj dan anggota kemaluan wanita secara keseluruhan. Faraj adalah istilah untuk bahagian luaran atau permukaan kemaluan wanita.

Tundun(Mons Pubis/Pubic Mound)

Tundun tembam banyak air? Mitos je tu.

Bahagian tundun ini adalah bahagian pada permukaan atas kemaluan wanita. Walaupun bahagian tundun agak jauh daripada bahagian-bahagian lain pada kemaluan, tundun masih dikategorikan sebagai salah satu anggota kemaluan wanita.

Bulu kemaluan tumbuh subur pada bahagian tundun ini.

Walaupun bahagian tundun ini kurang sensitif berbanding bahagian lain pada faraj, bahagian ini juga boleh dirangsang terutamanya ketika pemanasan atau foreplay untuk menaikkan nafsu wanita.

Bibir Luar(Labia Majora) dan Bibir Dalam(Labia Minora)

Bibir luar dan bibir dalam pada kemaluan wanita sebenarnya adalah terdiri daripada tisu-tisu lemak yang dipenuhi dengan reseptor deria.

Jika ada yang masih tak tahu, bahagian ini dinamakan bibir luar dan bibir dalam kerana bentuknya adalah seperti bibir!

Bibir luar faraj adalah bahagian luar pada bibir faraj dan selalunya bahagian ini ditumbuhi bulu-bulu halus. Manakala bibir dalam faraj pula adalah bahagian dalam di sebalik bibir luar faraj. Bibir dalam tidak ditumbuhi bulu dan bahagian ini amat sensitif kepada sentuhan.

Selain berfungsi sebagai organ rangsangan seksual, bibir luar dan bibir dalam faraj mempunyai fungsi lain iaitu untuk melindungi satu kawasan yang dinamakan ‘vestibule’(maaf tidak ada terjemahan untuk bahagian ini).

Saiz bibir luar faraj dan bibir dalam faraj adalah berbeza pada setiap wanita. Sering kali masyarakat keliru dan menganggap saiz bibir faraj menentukan tahap sensitiviti faraj. Ini adalah salah dan saiz bibir faraj tidak langsung mempengaruhi tahap sensitiviti pada bahagian ini.

Maksudnya bibir faraj yang besar dan lebar tidak menjanjikan bahagian tersebut amat sensitif pada rangsangan berbanding saiz bibir faraj yang kecil.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, bibir luar faraj dan bibir dalam faraj adalah bahagian yang sensitif kepada rangsangan sentuhan. Oleh itu jangan rangsang bahagian ini ketika foreplay dan cuma tumpukan kepada bahagian ini apabila isteri anda benar-benar bersedia(basah).

Biji Kelentit (Clitoris)

Bahagian ini adalah salah satu bahagian yang penting kepada para suami ketika aktiviti seksual, bagi yang tahu. Sebelum ini saya banyak menulis tentang bahagian ini dan pentingnya untuk merangsang bahagian biji kelentit ini ketika berasmara.

Biji kelentit adalah kelenjar, atau ketulan daging yang terletak pada permulaan cantuman bibir faraj. Selalunya biji kelentit menyembunyikan dirinya pada keadaan normal dan cuma akan menjenguk ketika wanita tersebut terangsang.

Biji kelentit adalah organ seksual pada kemaluan wanita yang istimewa berbanding organ seksual yang lain. Ini kerana biji kelentit diciptakan hanya sebagai organ rangsangan seks.

Ini berbeza dengan bahagian yang lain pada kemaluan wanita yang mempunyai fungsi lain selain sebagai objek rangsangan seksual.

Pendek kata, biji kelentit hanya berfungsi untuk dirangsang dan meningkatkan nafsu wanita.

Seperti bahagian-bahagian yang lain pada kemaluan wanita, saiz biji kelentit juga adalah berbeza pada setiap individu. Ada wanita yang mempunyai saiz biji kelentit yang besar dan panjang sehinggakan apabila dirangsang biji kelentit beliau akan kelihatan seperti sebuah zakar mini.

Dan ada pula wanita yang saiz biji kelentitnya amat kecil, dan si suami perlu menyelak bibir faraj untuk merangsang bahagian ini.

Saiz biji kelentit tidak mempengaruhi sensitiviti rangsangan seks pada wanita.

Batang Biji Kelentit(Clitoris Shaft)

Ini adalah bahagian pada kemaluan wanita yang jarang diketahui kewujudannya. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, biji kelentit adalah seperti zakar kecil pada wanita.

Oleh itu sudah pasti biji kelentit juga mempunyai batangnya sendiri. Batang biji kelentit terletak di dalam tubuh wanita, iaitu sambungan daripada biji kelentit itu sendiri berterusan ke dalam tubuh.

Batang biji kelentit terletak di bawah tundun pada kemaluan. Saiz batang biji kelentit ini adalah sekurang-kurang 10cm panjang.

Salah satu faktor yang menyebabkan wanita terangsang apabila rangsangan dikenakan kepada tundun adalah kerana rangsangan tersebut juga secara tidak langsung merangsang bahagian batang biji kelentit.

Jika anda menekan tundun dengan sedikit kuat, anda akan dapat merasakan bahagian batang biji kelentit ini.

Salur Kencing (Urethra)

Bukaan salur kencing adalah lubang kecil di bawah biji kelentit. Bahagian ini bukanlah organ seksual dan tidak akan memberi sebarang kesan jika dirangsang.

Secara ringkasnya, salur kencing dan lubang salur kencing hanya berfungsi sebagai laluan air kencing.

Ramai yang keliru dan menganggap apabila seseorang wanita klimaks dan orgasma sehingga pancut, cairan akan dikeluarkan melalui salur kencing. Ini adalah tidak tepat. Air mani pancutan wanita akan dipancutkan melalui lubang faraj, dan bukan salur kencing.

Terdapat sesetengah kes di mana wanita akan memancutkan air melalui lubang saluran kencing ketika klimaks. Ini adalah air kencing dan bukan air mani.

Ini berlaku kerana wanita tersebut hilang kawalan diri ketika klimaks dan tidak dapat menahan pancutan air kencing mereka.

Selaput Dara (Hymen)

Selaput dara adalah lapisan kulit atau membran yang meliputi bukaan lubang faraj. Selaput dara sering menjadi kontroversi bagi wanita kerana wanita yang tiada dara sering dipandang hina dan di perkecilkan oleh masyarakat.

Bagi yang masih keliru, sebenarnya selaput dara boleh koyak bukan sahaja dengan tujah zakar, tetapi juga oleh aktiviti lasak atau kemalangan yang tidak disengajakan.

Malah terdapat banyak kes di mana selaput dara wanita boleh koyak hanya dengan memasukkan tampon ke dalam lubang faraj.

Terdapat juga kes terpencil di mana selaput dara seseorang wanita begitu tebal dan tidak boleh dikoyakkan dengan zakar. Ini memerlukan diklasifikasikan sebagai kes perubatan dan memerlukan rawatan lanjut.

Lubang Faraj (Vagina)

Lubang faraj atau Vagina adalah lubang nikmat bagi semua lelaki. Lubang faraj ini digunakan untuk rangsangan seksual dan persetubuhan.

Lubang faraj juga berfungsi sebagai laluan dalam proses kelahiran.

Panjang lubang faraj bagi wanita normal adalah dalam lingkungan 8cm, manakala bagi wanita yang pernah melahirkan bayi pula boleh menjangkau sehingga 10cm.

Ini mungkin kelihatan agak pendek bagi panjang zakar. Ini tidak menjadi masalah kerana ketika persetubuhan, pangkal rahim akan menyungkit ke belakang untuk memberi laluan kepada tujahan zakar.

Pada bahagian sisi lubang faraj terdapat kelenjar yang dikenali sebagai kelenjar ‘Bartholin’. Kelenjar inilah yang berfungsi untuk mengeluarkan cecair pelincir ketika persetubuhan. Kelenjar ini mengeluarkan cecair secara berterusan ketika wanita terangsang.

Titik G (G-Spot)

Titik G atau G-Spot adalah salah satu topik yang sering saya bincangkan dalam penulisan saya di laman web ini. Titik G adalah topik kontroversi kerana kewujudan titik ini masih didebatkan sehingga ke hari ini.

Secara ringkas, titik G atau G-Spot adalah satu ketulan daging yang menonjol pada dinding lubang faraj dan digunakan untuk memberi rangsangan kepada wanita.

Titik G ini jika dirangsang dengan betul boleh memberikan nikmat yang berganda kepada setiap wanita. Anggap sahaja titik G ini adalah seperti biji kelentit, tetapi terletak di bahagian dalam kemaluan wanita.

Saiz dan Bentuk Tak Memainkan Peranan

Seperti yang dijelaskan sebelum ini, saiz dan bentuk setiap kemaluan wanita adalah berbeza bagi setiap individu.

Dalam erti kata lain, setiap kemaluan wanita adalah unik.

Juga sering saya nyatakan, saiz dan bentuk kemaluan tidak mempengaruhi langsung tahap rangsangan seksual wanita terbabit.

Bibir faraj yang lebar tidak menjamin wanita tersebut akan lebih bernafsu jika dirangsang pada bahagian tersebut. Begitu juga biji kelentit yang kecil tidak bermakna wanita tersebut tidak sensitif pada biji kelentit beliau.

Apa penting untuk merangsang kemaluan wanita atau kemaluan isteri anda ialah teknik yang betul.

Saya ambil contoh yang paling mudah, rata-rata para suami tidak langsung menggentel biji kelentit isteri mereka, mereka Cuma menyentuh dan menggosok seketika kemudian terus menuju ke lubang faraj.

Saya tahu godaan lubang faraj terlalu kuat untuk ditolak. Tetapi tahan sebentar godaan tersebut dan berikan tumpuan seketika kepada biji kelentit isteri anda. Jika anda lakukan dengan teknik yang betul, anda boleh lihat bukaan lubang faraj beliau berdenyut-denyut dan mula basah dengan air nikmat.

Ketika ini anda tidak perlu bersusah payah kerana sudah pasti isteri anda sendiri yang akan meminta anda menggomol faraj beliau.

Panjang sangat jika saya nak tulis teknik-teknik yang terhebat kat sini. Oleh itu untuk memudahkan anda sebagai suami yang ingin memberikan kepuasan mutlak kepada isteri anda, saya telah membukukan ke dalam panduan Kamasutra Bergambar.

Panduan ini boleh dikatakan adalah Panduan Hybrid di mana panduan ini adalah gabungan daripada teknik ilmu asmara silam digabungkan dengan teknik ilmu asmara moden. Oleh itu panduan ini mengandungi teknik-teknik terhebat dari dua zaman.

Jika anda benar-benar ingin tahu cara terbaik untuk menggomol kemaluan isteri anda, jangan teragak-agak lagi dan dapatkan panduan Kamasutra Bergambar segera.

KLIK LINK INI DAN DAPATKAN TEKNIK TERBAIK MENGGOMOL KEMALUAN ISTERI UNTUK BUAT ISTERI ANDA PUAS SEPENUHNYA DI RANJANG

Ingat, yang penting untuk membuat isteri puas ialah teknik asmara, bukan saiz zakar, bukan ubat kuat dan sebagainya. Jika anda ada teknik yang betul, anda tidak perlu bantuan tambahan kerana teknik yang hebat sahaja sudah memadai untuk membuat isteri pancut kesedapan!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Tip Berkaitan

1 thought on “Kemaluan Wanita Apa Yang Perlu Anda Tahu, A to Z”

  1. Salam, sy da beberapa tahun berkahwin, utk pengetahuan masing bekerja di pejabat, soalan sy, isteri dingin dlm seks manakala sy mempunyai nafsu seks yg agak kuat, bagaimana cara utk mengembalikan mood spt pasangan yg normal.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dapatkan Tip Terbaru Terus ke Email Anda!

Masukkan Email anda di bawah dan dapatkan setiap tip terbaru terus ke inbox anda.