Fakta Faraj Wanita – Fakta Keenam Akan Buat Anda Terkejut

Sebut saja faraj wanita, mesti ramai lelaki yang menelan air liur. Wanita pula akan membayangkan alat sulit mereka. Jangan risau, ini normal, yang tidak normal ialah apabila anda tiada sebarang reaksi terhadap perkataan faraj.

Tetapi adakah anda tahu segalanya tentang faraj? Tahu luar dalam, atau sekadar tahu lebih kurang je.

fakta faraj wanita

Fakta faraj wanita

Sebelum ini saya telah menulis tentang jenis-jenis lubang faraj wanita, dan rahsianya. Artikel tersebut menceritakan jenis-jenis lubang faraj wanita. Kali saya berikan pula fakta-fakta berkaitan faraj wanita yang saya yakin ramai yang tak tahu informasi ini.

 1. Faraj sebenarnya bukan faraj, jangan keliru.
  Jika dilihat pengertian faraj, faraj adalah diterjemahkan daripada perkataan ‘vagina’ dalam Bahasa Inggeris. Maksud vagina sebenarnya bukan lah alat sulit, atau kemaluan wanita, tetapi hanya bahagian lubang faraj. Iaitu kawasan lubang dari servik hingga ke bibir faraj.Jadi memanggil keseluruhan alat sulit wanita sebagai faraj, adalah agak kurang sesuai. Tetapi tak kisah lah.
 2. Kebanyakkan saiz lubang faraj wanita adalah sama
  Di bahagian dalam, ya. Yang berbeza ialah pada permukaan faraj, iaitu struktur biji kelentit, bibir faraj dan bukaan lubang faraj. Terdapat pelbagai bentuk faraj yang berbeza, dan tidak ada satu pun biji kelentit dan bibir faraj pada wanita yang sama untuk setiap individu.
 3. Warna faraj berbeza
  Pernahkah anda terfikir kenapa bibir faraj anda agak gelap sedangkan anda berkulit cerah dan sekeliling bahagian faraj anda putih kemerahan, ‘pink’. Ini adalah normal.Wanita yang berkulit cerah boleh mempunyai bahagian faraj yang gelap, dan wanita yang berkulit gelap pula boleh mempunyai faraj yang cerah. Malahan kedua-duanya sekali. Biji kelentit anda mungkin kemerah-merahan dan bibir faraj anda merah gelap. Semuanya normal.
 4. Faraj boleh dilatih
  Anda boleh melatih otot-otot faraj anda menjadi lebih kuat, seperti juga otot-otot lain pada tubuh. Kenapa? Kerana otot faraj yang kuat akan menguatkan kemutan faraj ketika bersama si dia, dan juga akan memudahkan anda untuk klimaks, dan pancut.Nak tahu bagaimana nak melatih otot faraj? Baca latihan kemut faraj yang saya tulis sebelum ini.
 5. Faraj dipenuhi bakteria
  Jangan terkejut. Ya faraj anda dipenuhi oleh pelbagai jenis bakteria. Tetapi jangan takut, bakteria-bakteria tersebut adalah bakteria ‘baik’. Iaitu bakteria-bakteria yang memastikan faraj anda tidak dijangkiti oleh sebarang penyakit.
 6. Lubang faraj dicuci secara ‘automatik’.
  Anda tidak perlu mencuci lubang faraj anda kerana ia akan dicuci secara ‘automatik’. Bagaimana? Lubang araj anda akan dicuci setiap kali anda mengalami Haid. Setiap kali anda Haid, darah kotor tersebut akan mencuci lubang faraj dan mengeluarkan sel-sel mati, air berlebihan, dan bakteria yang tidak diperlukan.Jadi tak perlu cuci lubang faraj anda.Cuma pastikan kawasan sekeliling bibir faraj anda sentiasa bersih dan dijaga rapi.
 7. Seks akan ‘menggembirakan’ faraj
  Rata-rata pakar sakit Puan bersetuju yang seks boleh memberikan kebaikan kepada faraj. Antaranya klimaks yang teratur ketika hubungan seks boleh mengurangkan kekejangan ketika haid, dan boleh mengurangkan implikasi ketika bersalin.Walaubagaimanapun, seks yang berlebihan juga tidak baik untuk faraj, jika dilakukan dengan tidak betul.Tiada masalah jika anda dan pasangan menjaga kebersihan dan mengamalkan seks sihat.

Modifikasi faraj

Anda tahu tak terdapat beberapa prosedur pembedahan plastik yang kononnya boleh memberi nafas baru kepada faraj? Antaranya ialah pembedahan mengetatkan lubang faraj, pembedahan membesarkan, atau mengecilkan bibir faraj, pembedahan membesarkan saiz G-Spot (tak tahu apa itu G-Spot? klik kat sini), dan pembedahan mengembalikan dara.

Kos pembedahan-pembedahan ini bermula dari USD1500!

Pembedahan faraj wanita
Contoh pembedahan mengecilkan bibir faraj

Walaubagaimanapun, seperti yang dijangkakan, kebanyakkan pembedahan-pembedahan ini hanya mengubah dari segi penampilan faraj, dan tiada fakta yang dapat membuktikan pembedahan ini boleh meningkatkan kenikmatan ketika hubungan seks.

Cara terbaik untuk meningkatkan kenikmatan hubungan seks adalah dengan meningkatkan ilmu pengetahuan anda dalam seks, dan mengamalkan ilmu-ilmu tersebut. Banyak tips yang telah saya tulis pada laman web ini akan membantu anda berkaitan perkara ini.

Atau jika anda inginkan ilmu lengkap yang boleh membawa hubungan seks anda ke tahap yang lebih tinggi, anda boleh dapatkan Panduan Ilmu Asmara mutlak, klik di sini.

Panduan ini dijamin akan membantu anda untuk memberi nafas baru dan mengembalikan kepuasan dalam hubungan seks. Tetapi awas, ilmu-ilmu di dalam panduan tersebut hanya untuk mereka yang telah berkahwin, atau yang nak kahwin.

Kalau lambat lagi nak kahwin, saya nasihatkan jangan dapatkan panduan tersebut. 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Tip Berkaitan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dapatkan Tip Terbaru Terus ke Email Anda!

Masukkan Email anda di bawah dan dapatkan setiap tip terbaru terus ke inbox anda.