Cara Melambatkan Pancutan Air Mani – Sangat Berkesan Untuk Suami

Bagaimanakah cara melambatkan pancutan air mani? Memanjangkan aktiviti hubungan seks melambatkan pancutan air mani adalah soalan yang sering ditanya oleh para suami untuk memberikan kepuasan kepada pasangan mereka ketika hubungan seks.

Ramai yang mengatakan sukar untuk mengawal pancutkan air mani ketika ingin klimaks, atau ejakulasi. Sebenarnya tidak sukar untuk melambatkan pancutan air mani jika anda tahu teknik yang betul. Secara am, terdapat tiga perkara utama yang perlu anda beri perhatian untuk melambatkan pancutan air mani.

Melambatkan pancutan air mani

Ini tiga perkara utama yang anda perlu beri perhatian untuk melambatkan pancutan air mani ketika bersetubuh Click To Tweet

Tingkatkan kesihatan untuk melambatkan pancutan air mani

Pertama ialah meningkatkan tahap kesihatan anda. Oleh kerana hubungan seks adalah aktiviti fizikal yang boleh dikategorikan sebagai aktiviti fizikal yang berat, anda perlu berada pada tahap kesihatan yang optima untuk menikmati faedah sepenuhnya daripada aktiviti seks anda.

Dengan berada pada tahap kesihatan puncak, anda akan mendapat lebih stamina dan menjadikan pengaliran darah lebih efisien untuk kegunaan organ-organ seks.

Jika darah dapat mengalir ke zakar dengan sempurna, zakar tidak perlu menggunakan tenaga yang banyak untuk kekal keras, dan dapat mengurangkan rasa ngilu pada zakar. Ini akan membuatkan anda mempunyai tenaga untuk mengawal dan menahan pancutan.

Bersenam dengan teratur adalah salah satu cara untuk meningkatkan kualiti kesihatan anda. Dan juga elakkan daripada melakukan aktiviti-aktiviti tidak sihat yang boleh mempengaruhi kesihatan seksual seperti onani, merokok, mengambil minuman keras, dan penggunaan dadah.

Kawalan minda untuk melambatkan pancutan air mani

Faktor kedua yang boleh membantu anda melambatkan pancutan air mani ialah kawalan minda. Selain daripada meningkatkan kualiti kesihatan untuk melambatkan pancutan, anda perlu belajar bagaimana untuk mengawal minda anda ketika berasmara. Keupayaan untuk mengawal minda adalah sama pentingnya dengan meningkatkan kualiti kesihatan.

Pengawalan minda untuk melambatkan pancutan yang saya maksudkan di sini ialah bagaimana untuk mengalihkan tumpuan anda seketika daripada nikmat yang boleh membuatkan anda klimaks dan pancut kepada perkara-perkara lain. Ini akan membuatkan perhatian anda tertumpu kepada perkara tersebut sekaligus membuatkan anda melupakan keinginan untuk pancut. Situasi ini akan membantu anda meneruskan dayungan zakar tanpa ada keinginan untuk pancut.

Secara tidak langsung ini akan membuatkan anda dapat bertahan dengan lebih lama dan dapat melambatkan pancutan air mani ketika aktiviti seks.

Posisi seks untuk melambatkan pancutan air mani

Faktor ketiga yang sama pentingnya untuk melambatkan pancutan air mani ialah memilih posisi seks yang sesuai dengan keadaan fizikal anda dan pasangan. Faktor ini sering diabaikan oleh mereka yang ingin mencari cara melambatkan pancutan air mani, sedangkan perkara ini adalah amat penting dan selalu saya titikberatkan di dalam penulisan saya.

Seperti yang sering saya tekankan sebelum ini, setiap individu adalah berbeza dari segala aspek, termasuk aspek fizikal yang merangkumi organ-organ seks seperti zakar dan faraj. Perbezaan di sini merujuk kepada bentuk fizikal zakar seperti panjang dan ukur lilit zakar.

Begitu juga faraj yang berbeza dari jenis ukur lilit lubang faraj, saiz biji kelentit dan juga saiz bibir faraj. Oleh itu memilih posisi seks yang sesuai untuk anda dan pasangan anda adalah amat penting untuk membantu anda melambatkan pancutan air mani.

Sebagai contoh bagi suami yang mempunyai saiz zakar yang pendek, antara posisi seks yang sesuai untuk memberi kepuasan kepada isteri dan melambatkan pancutan air mani adalah posisi lelaki di atas.

Ini kerana dalam posisi ini zakar akan dapat menujah dengan dalam dan menggesel biji kelentit isteri untuk membuatkan isteri mudah klimaks, dan dalam masa yang sama membantu suami mengawal tujahan untuk melambatkan pancutan. Begitu juga untuk keadaan fizikal lain bagi para pasangan.

Walaubagaimanapun sudah pasti sukar untuk mencari posisi yang sesuai kerana terdapat pelbagai jenis zakar dan faraj yang dipasangkan bersama. Masalah ini telah dikenalpasti oleh pengkaji seksual kuno seperti Vatsayana. Vatsayana ialah pengarang pandung seksual yang tersohor iaitu Kamasutra.

Di dalam Kamasutra terdapat pelbagai posisi seks yang diciptakan untuk membantu pasangan mendapat kenikmatan puncak ketika berasmara. Selain itu juga, posisi-posisi seks yang dicipta di dalam panduan Kamasutra dikatakan dapat membantu mempercepatkan klimaks isteri, dan membantu melambatkan pancutan air mani suami.

Sehubungan itu, saya telah mengambil inisiatif dengan menterjemahkan panduan ini ke dalam Bahasa Melayu sepenuhnya untuk memudahkan pasangan-pasangan memanfaatkan sepenuhnya ilmu-ilmu yang terdapat di dalam panduan Kamasutra ini.

Jika anda berminat untuk meningkatkan kualiti hubungan seksual anda berdua, dan dalam masa yang sama membantu melambatkan pancutan air mani anda ketika berasmara, dapatkan panduan Kamasutra Bergambar sepenuhnya di dalam Bahasa Melayu melalui link di bawah.

KLIK DI SINI untuk melambatkan pancutan air mani dengan Teknik Kamasutra

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Tip Berkaitan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dapatkan Tip Terbaru Terus ke Email Anda!

Masukkan Email anda di bawah dan dapatkan setiap tip terbaru terus ke inbox anda.