Variasi Posisi Jimak Untuk Pengalaman Baru Di Ranjang

Variasi posisi jimak yang baru bukan sahaja nikmat dan mengasyikkan, tetapi juga dapat memberi pengalaman baru kepada hubungan suami isteri di ranjang.

Sebelum ini saya telah membincangkan beberapa posisi jimak utama yang sering digunakan oleh pasangan ketika berasmara.

Posisi-posisi jimak seperti posisi jimak missionary, posisi jimak doggy, dan posisi jimak spoon adalah posisi jimak yang terkenal dan menjadi pilihan pasangan suami isteri.

Variasi posisi jimak

Jangan hadkan posisi jimak

Walaupun tiga posisi jimak utama ini mudah dilakukan, anda dan pasangan tidak seharusnya terhad kepada tiga posisi ini sahaja ketika bersama. Anda boleh menggabungkan ketiga-tiga posisi ini untuk mencipta posisi jimak yang baru.

Posisi jimak yang berlainan akan memberikan nikmat yang berlainan Click To Tweet

Ini kerana apabila sudut tujahan zakar berubah, zakar akan menujah dan menggesel kawasan yang berlainan di dalam lubang faraj. Secara automatik ini akan memberikan sensasi yang berbeza kepada suami dan juga isteri.

Variasi posisi jimak yang baru juga akan mengelakkan pasangan anda menjadi bosan dengan rutin posisi jimak yang sama setiap kali berasmara.

Seperti yang saya tekankan sebelum ini, kebosanan adalah antara penyebab utama pasangan dingin di dalam hubungan seks.

Pembaharuan dan perkara baru adalah amat penting ketika membicarakan tentang hubungan seks. Hubungan seks yang rutin dan berulang-ulang dengan aktiviti yang sama akan menjadi hambar, seterusnya menyebabkan pasangan kurang berminat untuk melakukan aktiviti seks.

Akhirnya hubungan seks menjadi sekadar mencukupkan syarat dan melaksanakan tanggungjawab suami isteri.

Sumber variasi posisi jimak

Seperti yang anda tahu, terdapat kitab-kitab lama seperti Kamasutra yang membincangkan tentang posisi jimak yang sesuai untuk setiap keadaan bagi pasangan suami isteri.

Posisi-posisi jimak ini telah diamalkan oleh pasangan suami isteri seluruh dunia sejak zaman berzaman, oleh itu keberkesanan posisi jimak ini telah terbukti dapat memberikan kenikmatan dan kepuasan kepada pasangan.

Jika anda seorang yang kreatif dan dapat mencipta sendiri variasi posisi jimak yang ingin anda cuba dengan pasangan anda, anda tidak perlukan panduan daripada kitab-kitab lama ini.

Walaubagaimanapun, jika anda ingin mempelajari dan mempraktikkan posisi-posisi jimak yang telah terbukti dapat memberikan kenikmatan maksima ketika berasmara, saya syorkan anda dapatkan panduan Kamasutra yang telah diterjemahkan ke dalam Bahasa Melayu.

Panduan ini mengandungi 102 posisi jimak “terpilih” yang diambil daripada empat Kitab Panduan Asmara kuno, iaitu posisi-posisi terbaik dan terhebat.

Panduan ini juga memberikan tips-tips daripada A hingga Z dalam hubungan asmara, jadi sudah pasti anda akan menjadi seorang yang hebat ketika berasmara, dan tiada lagi kebosanan di dalam hubungan suami isteri anda dan pasangan.

Klik di sini untuk membaca dengan lebih lanjut tentang panduan Kamasutra, dan ketahui bagaimana anda dapat membuat pembaharuan yang akan meningkatkan kebahagiaan rumahtangga anda.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Tip Berkaitan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dapatkan Tip Terbaru Terus ke Email Anda!

Masukkan Email anda di bawah dan dapatkan setiap tip terbaru terus ke inbox anda.