5 Petua Jimak Yang Mudah Tetapi Sering Diabaikan

Kali ini saya tidak mahu menulis panjang. Sekadar ingin berkongsi 5 petua jimak yang mudah tetapi sering diabaikan oleh suami mahupun isteri ketika berjimak.

Petua jimak

Walaupun petua-petua jimak yang saya berikan ini kelihatan simple, jangan ambil mudah tentang petua-petua ini kerana dengan petua-petua yang mudah inilah akan menentukan sama ada hubungan jimak anda dipenuhi keasyikan dan kenikmatan, atau sebaliknya.

Petua-petua jimak ini mudah, tetapi amat besar kesannya kepada aktiviti di ranjang! Click To Tweet

Petua jimak

Baiklah, petua jimak yang ingin saya kongsi ialah:

 1. Bercumbuan atau foreplay sebelum berjimak
  Semua sudah sedia maklum bahawa pemanasan, atau foreplay amat penting sebelum berjimak. Tiada masalah jika anda memanjangkan foreplay untuk memberikan sedikit kelainan sebelum mendayung.
 2. Masukkan zakar perlahan-lahan
  Ini juga sering saya ingatkan kepada pembaca kerana walaupun telah berkali-kali saya tekankan supaya lakukan dengan perlahan-lahan, masih ramai yang tidak mengikuti nasihat ini dan masih gopoh-gapah dan gelojoh ketika memasukkan zakar. Ingat faraj isteri anda bukanlah sebarang lubang. Jadi harus dimasuki dengan sopan dan tertib.
 3. Bertahan lama
  Berkaitan rapat dengan petua jimak 2. Jika anda memasukkan zakar dan mendayung dengan perlahan-lahan, secara automatik anda akan dapat bertahan dengan lebih lama berbanding mendayung dengan gopoh dan tidak mengawal nafsu.
 4. Jangan abaikan isteri
  Kepada para suami yang mudah pancut awal. Jika anda tidak dapat menahan pancutan dan mesti pancut, pancutlah. Tetapi selepas itu jangan biarkan isteri keseorangan kerana sudah pasti isteri anda belum puas dan belum klimaks. Oleh itu rangsanglah isteri anda dengan jari dan cumbu-cumbuan sehingga beliau inzal sepenuhnya.
 5. Variasi variasi variasi
  Ini juga berkali-kali saya tekankan. Variasi dan kelainan dalam berjimak adalah sangat-sangat penting. Variasi di sini termasuk lokasi berjimak, suasana berjimak, waktu berjimak dan yang paling penting, posisi berjimak. Jangan jadikan berjimak sebagai rutin yang membosankan. Sekali sekala wujudkan kelainan dan variasi. Saya jamin anda akan lebih menghargai setiap sessi berjimak anda.

Diharap petua jimak simple yang saya berikan di atas dapat membantu dan memberikan manfaat kepada anda dan pasangan.

Banyak lagi tips-tips dan teknik berjimak yang lebih advance di dalam Panduan Ilmu Asmara Mutlak yang diterbitkan oleh pihak info seksual melayu.

Jika anda rasakan anda kehabisan idea dan tidak tahu lagi bagaimana untuk membuatkan pengalaman jimak anda lebih nikmat, saya syorkan anda dapatkan panduan-panduan yang saya nyatakan di atas.

Panduan-panduan lengkap dari bagaimana untuk menggoda pasangan, sehinggalah kepada variasi posisi-posisi jimak advance yang belum pernah anda cuba.

Klik di sini untuk mengetahui dengan lebih lanjut Panduan Pakej Ilmu Asmara Mutlak

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Tip Berkaitan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dapatkan Tip Terbaru Terus ke Email Anda!

Masukkan Email anda di bawah dan dapatkan setiap tip terbaru terus ke inbox anda.