Posisi Jimak Missionary

By  | 4 Comments

missionary atau posisi lelaki di atas adalah yang sering diamalkan oleh setiap pasangan ketika berasmara. missionary terkenal kerana posisi ini mudah, dan memberikan penetrasi yang dalam. Posisi ini juga membantu para suami memancutkan sperma dengan dalam untuk meningkatkan peluang isteri mengandung.

Posisi jimak missionary

Posisi missionary

Dalam posisi jimak missionary, si isteri berbaring dan kaki beliau dikangkangkan sedikit. Si suami menghampiri si isteri dan memasukkan zakar ke dalam daripada atas. Perut suami diletakkan di atas perut isteri untuk memberikan keselesaan. Walaubagaimanapun jika si isteri kurang selesa dengan berat suami di dalam posisi jimak ini, si suami boleh menampung berat badannya dengan tangan.

Oleh kerana si suami berada di atas di dalam posisi jimak ini, ritma tusukan dikawal sepenuhnya oleh suami. Suami boleh mengawal kedalaman dan kelajuan tusukan zakar. Isteri juga boleh mengawal situasi sedikit dengan menggerakkan pinggul dan kaki beliau, atau dengan kemutan faraj. Walaubagaimanapun ramai isteri yang memilih untuk menjadi pasif dan menyerahkan sepenuhnya tugas kepada para suami.

Sentuhan dan gosokkan zakar di dalam posisi jimak akan menyentuh bahagian bawah faraj, oleh itu simulasi di dalam posisi jimak ini sukar untuk dicapai. Namun begitu kekurangan ini ditampung oleh daya tujahan yang boleh dilakukan oleh zakar di dalam posisi jimak ini.

Posisi jimak missionary besar pengaruhnya di dalam emosi pasangan kerana posis jimak ini dianggap sebagai posisi jimak yang romantik. Di dalam posisi jimak ini terdapat banyak sentuhan kulit antara suami dan isteri. Di dalam posisi jimak ini juga berlaku ‘eye contact’ dan ini akan membantu dari aspek psikologi. Pasangan juga boleh bercium dan berbual dengan mesra di dalam posisi jimak missionary

Oleh kerana posisi jimak missionary ini adalah posisi jimak asas, pelbagai variasi posisi jimak missionary telah dicipta. Terdapat variasi posisi jimak missionary yang dicipta untuk memberikan kawalan sepenuhnya kepada isteri, dan ada pula variasi untuk memberikan peluang kepada zakar untuk merangsang G-Spot.

Jika anda ingin mempelajari posisi jimak missionary yang lebih advance dan mempelajari variasi-variasi yang telah dicipta berdasarkan , anda boleh mendapatkan Kitab  Panduan . Kitab Panduan ini mengandungi posisi jimak missionary advance dan variasi hebat yang boleh anda amalkan untuk memberikan nikmat baru yang berbeza kepada anda dan pasangan anda.

Klik di sini untuk mempelajari Posisi jimak missionary yang lebih advance

 

Misi utama untuk memberikan ilmu-ilmu seksual yang sihat di dalam Bahasa Melayu untuk pasangan suami isteri di Malaysia khususnya supaya anda dan pasangan dapat meningkatkan kualiti hubungan seks secara sihat.